Nationaal Fonds Kinderhulp

Het Nationaal Fonds Kinderhulp zette het wereldrecord voor de grootste schoen ter wereld en diende als inspiratiebron voor deze website. Daarom vind je hieronder informatie over deze organisatie dat fantastisch werk verricht.

Dit fonds zet zich al meer dan vijftig jaar in voor kinderen die te maken hebben met jeugdzorg en door problemen  van financiële aard niet alle aandacht krijgen die ze verdienen. Zij bieden niet zelf jeugdzorg aan, maar zamelen geld in op diverse manieren zoals een jaarlijkse collecte, het organiseren van inzamelacties en de werving van donateurs.

Gewoon geluk
Het fonds ziet graag dat ook deze kwetsbare kinderen volwaardig meedoen binnen onze maatschappij.  Met kleine financiële bijdragen voor ‘gewone’ dingen zoals een computer, een fiets of zelfs een vakantie. Ieder kind heeft een beetje gewoon geluk nodig om te werken aan een mooie toekomst.

Landelijk
Het Nationaal Fonds Kinderhulp werkt in heel Nederland. Het kantoor is gevestigd in Deventer, maar het werk vindt plaats in het hele land. In dit kantoor worden aanvragen voor financiële steun toegekend. Hierbij gaat het bijvoorbeeld om alledaagse zaken zoals een fiets of  een computer, maar ook geschenkenvoor de feestdagen.  Op deze manier realiseert het fonds een beetje gewoon geluk voor deze kinderen. 

Op dit youtube-filmpje vind je een leuke sfeerimpressie van een actie van het Nationaal Fonds Kinderhulp op het beursplein in Amsterdam in 2010.

Het strikken van de grootste schoen ter wereld.