Leuke suggesties voor sinterklaasspellen

28/08/2013 om 16:41

Nu de blaadjes van de bomen af vallen, komt een speciale, echt Nederlandse feestdag ook steeds dichterbij: Sinterklaas. Voor deze gelegenheid zijn er veel spellen op de markt gebracht. Zo is het onder andere mogelijk om online allerlei Sinterklaasspellen te spelen. Denk hierbij aan een spel waarbij je moet zorgen dat de verschillende zwarte Pieten de brieven krijgen die voor hen bedoeld zijn, de zogenaamde Bonte Avond. Of help zwarte Piet om de cadeautjes en het snoepgoed door de schoorsteen te gooien in het Schoorsteen Gooien-spel. Zelfs voor de meisjes is er een speciaal spel ontwikkeld: ze kunnen Sinterklaas en zwarte Piet opmaken en aankleden, zodat ze goed vertoonbaar zijn op de daken en Amerigo zich niet voor hen hoeft te schamen.

Naast de spellen op het internet, zijn er ook bordspellen die voor deze gelegenheid zijn ontwikkeld. In onderstaand filmpje wordt uitgelegd hoe het Sinterklaasjournaal Bordspel: het Stoombootspel gespeeld dient te worden.