De nieuwste trends op het gebied van interieur

16/04/2013 om 11:16

Eén van de voordeligste en leukste trends is een neutrale basis voor iedere kamer. Of je nu je woonkamer, slaapkamer of keuken wilt verbouwen of restylen, ‘neutraal’ is het sleutelwoord. Zo kun je namelijk om de zoveel tijd voor weinig geld de uitstraling veranderen van een kamer, door simpelweg een paar accessoires toe te voegen of te veranderen.

Basiskleuren

Grijs, zwart, wit, beige of bruin zijn neutrale kleuren. Het is een goed idee om je meubels in die kleuren aan te schaffen, want deze kleuren raken vrijwel nooit uit de mode. Let op: Op een witte bank zijn oneffenheden al snel zichtbaar.

Accessoires

Met diverse kleurrijke accessoires zet je de toon voor een vrolijk interieur. Zo kun je de kussens om de zoveel tijd vervangen. Ze zijn immers geen dure aanschaf. Ook lampenkappen en bloemen zijn niet duur, maar zijn wel echte eyecatchers, zeker in felle kleuren.

Muurdecoratie

In plaats van een kant en klaar schilderij uit de winkel aan de muur te hangen, kun je ook zelf creatief aan de slag gaan. Hang bijvoorbeeld zelfgemaakte foto’s aan de muur of laat je favoriete afbeeldingen afdrukken op canvas. Origineel en uniek!

Planten

Ook al is je woonkamer nog zo minimalistisch of kaal ingericht, een paar planten kunnen ervoor zorgen dat de sfeer veel gezelliger is. Bovendien zuiveren sommige planten de lucht, waardoor de luchtkwaliteit ook nog eens verbetert.