Records gebroken door Samsung Galaxy S3

20/07/2012 om 16:11

Vele Samsung liefhebbers hebben maanden moeten wachten voordat ze dan uiteindelijk de felbegeerde Samsung Galaxy S3 in ontvangst mochten nemen. Zoals de naam al doet vermoeden is de Samsung Galaxy S3 de opvolger van de Samsung Galaxy en de Samsung Galaxy S2.

Samsung claimt eind juli meer dan tien miljoen Samsung Galaxy S3- toestellen verkocht te hebben, aldus Bloomerg Businessweek. De vorige versie in de Galaxy- lijn was na 55 dagen al drie miljoen keer over de toonbank gegaan. Verwacht wordt dat het allernieuwste toestel na 55 dagen 10 miljoen keer verkocht zal zijn.

JK Shin, hoofd mobiele afdeling, verwacht dat de goede verkoopcijfers de kwartaalcijfers een boost zullen geven. Samsung verwacht dat de cijfers van het tweede kwartaal hoger zullen zijn dan die van het eerste. Opvallend is dat in het eerste kwartaal een recordwinst van 5,2 miljard dollar werd geboekt. Er werden in dat kwartaal 93,5 miljoen toestellen verkocht. De Samsung Galaxy S is 24 miljoen keer verkocht, de Galaxy S2 38 miljoen keer en de Galaxy Note 7 miljoen keer. Kortom Samsung merkt vrij weinig van de huidige crisis.